Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

Objavljeno 14.marec 07

Avstralska zvočna specialiteta končno pri nas!

TRIOSK (Leaf Label; Sydney)
sobota, 7.4. 2007 ob 22.00, Menza pri koritu, AKC Metelkova

Adrian Klumpes (klaviature,elektronika)
Ben Waples (kontrabas, el. bas, elektronika)
Laurence Pike (bobni)

"Mogočna slutnja nečesa, kar lahko postane jazz v novem tisočletju. Triosk nam razkrivajo magični kraj, kjer se stikajo robovi jazza, elektronike in tehna"
The Observer, London

vstopnina: 8eur; 7eur z rezervacijo na info@kataman.org

V sklopu svoje obsežne  japonsko-evropske turneje bo Ljubljano obiskal avstralski trio Triosk, ki velja za enega najbolj drznih osvajalcev novih, še neraziskanih področij med jazzom in elektroniko.

Triosk so zvočni sorodniki rojakov The Necks in vmesni člen med elektronsko ambientalo Jana Jelineka ter subtilno instrumentalno arhitekturo dunajskega benda Trapist.

Triosk  je bil ustanovljen leta 2001 v Sydneyu, kjer je iz improvizacijskih začetkov kmalu oblikoval homogeno, edinstveno zvočno podobo. Istega leta se je zgodilo usodno srečanje - na svoji avstralski turneji se je nad njihovim početjem navdušil prvoligaški berlinski elektronik Jan Jelinek, kar je vodilo v skupni projekt - prekooceansko, preko-internetno izmenjavo glasbenih idej in posledično album "1+3+1", izdan pri berlinski založbi ~scape records  Stefana Betkea - Pole-a.
To sodelovanje je zganilo interes mednarodne glasbene javnosti, ter pospešilo kreativno učinkovitost zasedbe Triosk, ki je naslednja dva albuma (Moments Return / 2004 , The Headlight Serenade / 2006) objavila za londonsko založbo Leaf Label, ki je ena od najpomembnejših lansirnih platform nove muzike v v mednarodno orbito.

Album The Headlight Serenade je bil v mednarodnem glasbenem tisku razglašen za enega najboljših albumov leta 2006 (med drugim tudi 6. mesto v jazz sekciji revij Jazzwise in Mojo).

V živo zasedba Triosk svoje kompozicije in strukturirane improvizacije izvaja z dinamično intenzivnostjo, ki se razteza od z jazzom zaznamovane globoke ambientale do eksplozivnih post-rock  vznemirljivosti.

http://www.triosk.com

http://www.theleaflabel.com

http://www.scape-music.de

  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.