Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

Objavljeno 18.september 07

FELIX KUBIN (A-Musik; Gagarin Rec./ Hamburg)
solo - analogni sintetizatorji, samplerji, vokal, drama

dada elektronika na robovih popa in eksperimenta v koritih Menze

četrtek, 4.10.2007 ob 22.00 / Menza pri koritu / AKC Metelkova

organizacija: Kataman & Menza pri koritu

vstopnina: 6 eur

Herr Felix Kubin, Lord of the Deranged. (Vital Weekly/NL)

Hamburški zakladnik dadatroničnega eksperimentalnega popa (CBC /UK)

Osvežujoče perverzno (The Wire / UK)

Elektronski anarhizem a-go-go (Skug /A)

Kubin ni programer, prej elektrificirani one man band s terase na rehabilitaciji od živčnega zloma, in ker je njegov produkcijski način tako daleč od kanonov sodobnosti, pa po drugi strani zaradi vidne posvečenosti muziki in hude krvi, ob njegovih izvajanjih družno rjovijo dratarji, elektrotehniki in defonisti. Redkost. (Jaša Kramaršič /Mladina)

Felix Kubin živi in dela proti gravitaciji s sci-fi pop/noise glasbo, animiranimi filmi, radijskimi dramami in experimentalnim radijskim oddajanjem.
Kot odposlanec eksplodirajočih pljuč je leta 1998 osnoval svojo glasbeno založbo Gagarin Records.
9.9.1999 je zavladal Counter-noise sindikatu.
Še vedno mu vlada.

Kdo še ni slišal za Felixa Kubina - >Viharnega Vešča Klavirskih Tipk<, čigar pojavljanja na odrih premnogoterih zdravilišč so publiki vzela dar govora?

Edina oguljena fotografija Felixa Kubina, ki je še preostala, ga kaže na vrhuncu mladostnih moči v mestecu Baderstreick (ex Češkoslovaška), kjer ga je tamkajšnja buržoazija častila po božje. Njegovo tehniko so pogosto primerjali z Mozartom, in mnogo se je govorilo o njegovih neustrašnih in neumornih vpletenostih v številne romantične zveze. 

Nato je nekega dne vznemirljiva nesreča nepričakovano skrenila tok njegovega življenja. Iz razlogov, ki niso bili nikoli pojasnjeni se je umetnik umaknil iz javnosti in ime Felix Kubin je počasi bledelo v začasno obskurnost.

V tem obdobju se je Kubin iz obupa začel pečati z raznimi okultnimi združenji, kontaktirati skladatelje iz onostranstva in govorilo se je celo, da je bil prisiljen igrati na satanističnih mašah.
Po mnnogih težavnih letih je Kubin, ob pomoči usposobljenega odvetnika, končno zopet uspel zagrabiti vajeti svojega življenja ter regenerirati energijo v svojih priljubljenih toplicah Bad Lux Health Spa.

Popolna enigma pa še vedno ostaja kako je Kubin uspel vzpostaviti telepatski kontakt z dolgo pogrešanim kozmonavtskim pionirjem Jurijem Gagarinom. Felix Kubin je namreč najverjetneje najpomembnejši medij zdaj breztelesnemu kozmontavtu, čigar fantazmagorični koncepti se telepatsko prenašajo skozi Felixa Kubina v obliki futurističnih elektronskih kompozicij.

Ta glasba je melanholično brnenje protonov. 

Dne 24.6.1998 je Felix Kubin, takrat še polovica futurističnega noise benda Klangkrieg, sledil melanholičnemu brnenju protonov in ustanovil svojo založbo Gagarin Records, specializirano za Psycho Sci-Fi Pop.
Njegove izkušnje tako v elektro-akustični glasbi kot v čudaškem elektro-popu (ki koreninijo v 80-ta leta in njegov angažma v zloglasnem bendu >Die Egozentrischen Zwei<) so ga vodile k ustanovitvi vinilne založbe za izdajanje vseh vrst dadaistične elektronike na robovih popa in eksperimenta.

  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.