Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

Objavljeno 18.september 07

KEVIN BLECHDOM (Chicks On Speed Rec, San Francisco / Berlin)

Kaj? >zlomljena srca + čreva na plotu na klovnovsko resen način
S čim? >elektronika, klavir, banjo, vokal
Kdaj? >5.10.2007 ob 22.00
Kje? >Menza pri koritu / AKC Metelkova / festival Mesto Žensk

organizacija: Kataman & Mesto Žensk

Med otroško nedolžnostjo in morbidno perverzijo, nežno krhkostjo in neprizanesljivo krutostjo, humorjem in frustracijo, genialno inventivnostjo in usodno destrukcijo se nahaja fantazijsko-realni svet Kevin Blechdom, ekspresivne glasbenice, pesnice in strip-avtorice, ki je z edinstveno mešanico novodobnih ustvarjalnih možnosti (računalnik; max/msp) in klasičnih inštrumentov (klavir, banjo, vokal) uspela navdušiti tako prestižne festivale nove umetnosti (Ars Electronica  Prix, 2001), razvpite glasbene založbe (Tigerbeat6 Rec., Chicks On Speed Rec.), kot seveda tudi koncertno publiko od ZDA, prek Evrope do Japonske. Vstopite v čudoviti nori svet Kevin Blechdom, v katerega si Alica ne bi drznila. 

Kristin Erickson (1978) je elektronsko glasbo študirala na Mills College (Oakland, Kalifornija), kjer je spoznala partnerko Blevin Blectum, s katero sta pričeli s skupnimi projekti in namesto akademskih, ubrali alternativne pristope pri ustvarjanju. Duet je prejel nagrado na prestižnem umetniškem festivalu Ars Electronica 2001. Nastopala je z najbolj eminentnimi imeni, kot so Kid606, Aphex Twin, Jamie Lidell in drugimi ter gostovala pri različnih glasbeno-umetniških projektih ter festivalih. Izdala je tri samostojne albume pri založbah Tigerbeat in Chicks On Speed. Med letoma 2003 in 2006 je živela v Berlinu, kolovratila po Kreuzbergu skupaj s Peaches, Jamiem Lidellom, Mocky-jem, Gonzalesom, letos pa se je zaradi želje po nadaljnji akademski izobrazbi vrnila v San Francisco. Od tam smo jo tudi pritegnili v Ljubljano in na festival Mesto Žensk.

  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.