Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

Objavljeno 18.oktober 07

MoHa! (Rune Grammofon, Norveška)
impro-noise-rockAnders Hana - guitar
Morten J. Olsen - drums & supercollider3

podpora: Alzheimer Duo (slo-impro)

sreda, 24.10.07, Klub Gromka ob 22.00
Norwegian duo MoHa! deal in sonic splatter, revelling in a restless brew of jazz, electronica and noise that recalls a enjoyable grotesque hyperspeed parody of Rune Grammofon flagship group Supersilent.
The Wire (UK)

Iz super-produktivne norveške avantgardne scene, ki se je osrediščila okoli založbe Rune Grammofon (bendi Supersilent, Alog, Scorch Trio, Phonophani, Maja Ratkje, ...) je v impro naletu planil duo MoHa!, ki s svojim pogumnim zvokom združuje najboljše od rocka, free jazza in elektronike. Težko je verjeti, da sta za tako enormno paleto in mnogovrstnost zvokov odgovorna le dva osebka - Anders Hana (24) s kitaro, obskurnimi elektronskimi pripomočki in pedali in Morten J. Olsen (25), ki z lastnoročno prilagojenim računalniškim programom (supercollider), v neskončnost razširja in modificira zvok udarca po vsaki opni ali čineli.
Za založbo Rune Grammofon sta MoHa! izdala dva albuma: lanskoletni Raus Aus Stavanger in letošnji Norwegianism.
Morten in Anders že skoraj desetletje igrata skupaj v različnih glasbenih formacijah in sta v tem času razvila enkratno subtilnost v medsebojni glasbeni komunikaciji. Medsebojno se dopolnjujeta in si kontrirata z ostrimi, odsekanimi potezami na eni strani, ter sproščenim tokom in senzibilnostjo za detajle na drugi strani. Kratko, intenzivno, mladostno, energično!


 

  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.