Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
 • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
  Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

ALZHEIMER TRIO

>The nice thing about having Alzheimers Disease is that you only need to know one joke and it's funny every time you hear it. And the music, everything becomes fresh.<

Jerry Garcia

Trije glasbeniki v direktni zvočni akciji: Direktna komunikacija, direktno kanaliziranje, direktno izzivanje! Brez predpranja!

Tomaž Grom - kontrabas, efekti, elektronika

Matjaž Manček - električna kitara, efekti, hardware

Marjan Stanič - bobni, ropotulje


Alzheimer Trio je oktobra 2005 začel s serijo samo-organiziranih svobodno-improvizirajočih glasbenih akcij, ki je dosedaj obsegala naslednje nastope:

 • 27.10.05 - klub Gromka/LJ (samostojni nastop)
 • 05.11.05 - Dobialab, Dobbia/Monfalcone (+ Bruno Romani / Ita)
 • 17.11.05 - Velenje, Max Club (samostojni nastop)
 • 18.11.05 - Črnomelj, MKK (samostojni nastop)
 • 19.11.05 - klub Gromka / LJ (+ Anthony Pateras & Robin Fox (Aus))
 • 25.11.05 - Cerkno, Pr' Gabrijelu (samostojni nastop)
 • 14.12.05 - Ljubljana / Sax Pub (samostojni nastop)
 • 15.12.05 - klub Gromka / LJ (+Will Guthrie (Aus) & Jean-Philippe Gross (FR) & Ferran Fages (SP)).
 • 22.12.05 - klub Gromka / LJ (glasbena matineja za malčke - improvizacija s celim razredom iz vrtca

Grom, Manček in Stanič zadnje dve leti redno sodelujejo v različnih skupnih akcijah svobodno improvizirane glasbe, ter kot člani zasedb Bast Kolektiv in Lolita Libre. V sklopu Lolita Libre akcij, so igrali tudi z nekaterimi uveljavljenimi tujimi glasbeniki: Jessica Lurie, Amy Denio, The Tiptons, Ventzislav Blagoev in drugimi.
Kot Alzheimer Trio so do sedaj nastopali z mednarodno uveljavljenimi improvizatorji kot so Anthony Pateras, Robin Fox (oba Aus), Will Guthrie (Aus), Ferran Fages (Sp), Jean-Phillipe Gross (Fr) in drugimi.


Tomaž Grom
je študiral kontrabas na Brucknerjevem konzervatoriju v Linzu. Poleg tega se je izobraževal na več glasbenih delavnicah (David Friesen, Barre Phillips, Gerry Hemingway, Peter Kowald, Marc Abrams ...). Od leta 1996 je ustvaril avtorsko glasbo za več kot trideset gledaliških, plesnih in lutkovnih predstav. Sodeloval je tudi pri filmskih produkcijah (glasba za nemi film La passion de Jeanne d`Arc /Carl Theodor Dreyer, 1928/, Slovenska Kinoteka, 1996). Izdal je dve avtorski plošči (La passion de Jeanne d`Arc, 1998, in Dvojnik - sploh, 1999). Od leta 1996 je sodeloval z različnimi glasbenimi skupinami (Muskafiber, Tomaž Grom quartet, duet s kontrabasistom Žigo Golobom, s Taom G. Vrhovcem Sambolcem - TILT, Bast, Trnovski orkester).

Matjaž Manček
Prve glasbene izkušnje nabiral v Pihalnem orkerstru Cerknica, klarinet pa je kmalu zamenjal za kitaro in angažma v noise-rock bendu Štirje pravi dedci. Leta 2002 začel s sodelovanjem s skupino Lolita in njihovim impro-jazz odvodom Lolita Libre. Od 2004 član kolektiva Bast. Redni sodelavec pri občasnih zvočnih eksperimentih Boruta Savskega. Od 1996 aktiven na slovenski glasbeni sceni tudi kot radijski dj, glasbeni novinar in urednik glasbene redakcije na Radiu Študent, klubski dj, promoter in organizator različnih glasbenih dogodkov, koncertov in festivalov in koncertnih ciklov (Klubski Maraton, CrossRadio festival, Progress EX.04 festival, serija Sound Explicit,...), urednik založbe rx:tx, koordinator serije glasbenih impro večerov v klubu Gromka,.

Marjan Stanič
Bobnist. Nor na balkansko, orientalsko in mediteransko glasbo, ritme, hrano,. Kariero začel leta 1991 v HC bendu Kmechka Godba. Trenutno igra v jazz-rock bendu Lolita, shoto kan karate ansamblu Žoambo Žoet Workestrao, kabare ansamblu Čompe, Bast kolektivu in še več! Občasno sodeluje tudi z makedonskim bendom Foltin.


Alzheimer Trio - live at gromka part II.mp3 (9,5Mb) >>

http://www.myspace.com/alzheimertrio >>

 • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
  Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.