Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

DRUGI PROJEKTI

CON/CON Ensemble

MOST EKSPERIMENTALE LJUBLJANA~MOSTAR
Mostar, 20. in 21.11. 2007

Po uspešno izvedenih projektih "Zvočni most Ljubljana-Berlin" (april/maj 2006) ter "Zvočna linija Ljubljana-Dunaj-Bratislava" (maj 2007), Kataman Glasbena Akcija!  pripravlja že tretji ekspanzionistični pohod mladih sil domače glasbene eksperimentale. Tokrat na vzhod, v osrčje naše nekdanje širše domovine. 

Namen projekta je predstavitev novejše slovenske glasbene kreative v enem od centrov sodobnega glasbenega dogajanja na področju nekdanje Jugoslavije, hkrati pa izmenjava izkušenj in preplet kreativnih sil z odličnimi mostarskimi glasbeniki.

Projekt se bo odvijal v kulturnem centru OKC Abrašević, sodelujejo pa:
Alzheimer Trio (Tomaž Grom / Matjaž Manček / Marjan Stanič)
Borut Savski
Irena Tomažin
Miha Ciglar
Luka Zagoričnik

Z mostarske strani Mosta pa sodelujejo:
Husein Oručević
Atilla Aksoj (Zoster)
Andrijan Zovko, Nedim Ćišić, Asmir Šabić (Vuneny)

Program:
Torek, 20.11., OKC Abrašević:
Luka Zagoričnik - predstavitev slovenske eksperimentalne scene
iT (Irena Tomažin) - solo / vokal, kasetofoni
Alzheimer Trio - koncert improvizirane glasbe

Sreda, 21.11., OKC Abrašević:
Borut Savski - solo / računalnik, objekti, video
Miha Ciglar - solo / električna kitara, mešalna miza
saMMan (M.Manček) & Husein Oručević - improvizirani nastop / preparirana kitara, terenski posnetki, vokal
Tomažin / Stanič / Aksoj / Zovko /Šabić /Čišić. - improvizirani nastop / vokal, kitara, bobni, bas, samplerji, perkusije.

Produkcija projekta: Kataman Glasbena Akcija! in OKC Abrašević
Podpora: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

CrossMIC

Cross Music Information Center predstavlja prvo skupno, celostno in najpopolnejšo glasbeno bazo podatkov v regiji Zahodnega Balkana, Jugovzhodne Evrope oziroma države nekdanje Jugoslavije. Baza podatkov vsebuje vse osnovne kontakte in informacije o veliki večini aktivnih glasbenikov, glasbenih projektov, skupin, klubov, koncertnih prostorov, festivalov, glasbenih založb in specializiranih medijev različnih profilov. V fokusu glasbene baze podatkov CrossMIC-a so vsi segmenti in vsi žanri sodobnega glasbenega dogajanja, s poudarkom na dogajanju v sferi neodvisne, alternativne glasbe.

Portal je izdelan po vzoru mnogih tovrstnih glasbenih info portalov, ki obstajajo povsod po Evropi, nastal pa je iz preprostega razloga - zaradi odsotnosti česa podobnega v tej regiji in zaradi potrebe po intenzivnejšem povezovanju med glasbenimi scenami v omenjeni regiji.

CrossMIC se ukvarja predvsem z:
nudenjem vseh vrst informacij o glasbenem dogajanju; vzpostavljanjem in spodbujanjem komunikacije med umetniki, založniki, organizatorji, promoterji in mediji; promocijo nove glasbe znotraj regije in izven njenih meja - preko sodelovanja z drugimi tovrstnimi informacijskimi centri ter ostalimi specializiranimi organizacijami in posamezniki po Evropi in širše.

CrossMIC je nastal na temelju kulturno-medijske mreže Cross Radio ki je aktivna že od leta 2000 in ki je znotraj redne, neprekinjene izmenjave novic o neodvisnem kulturnem dogajanju, v tem casu sproducirala že preko 220 radijskih oddaj, ki so se odvrtele na najmanj 15 različnih radijskih postajah.

Sedež centra CrossMIC je v Beogradu, lokalne izpostave pa se nahajajo v Ljubljani, Zagrebu, Mostarju, Prištini in Skopju.

Za slovenski del projekta CrossMIC skrbi KATAMAN Akcija.
www.crossmic.net

 

Ljubljana-Berlin Soundbridge/Zvočni most 2006

Termin: April, Maj 2006

Projekt >Ljubljana-Berlin Soundbridge/Zvočni most 2006< je zasnovan kot projekt izmenjave med sodobnimi, mlajšimi  glasbenimi ustvarjalci iz Berlina in Slovenije. V žanrskem smislu je fokus projekta je na sodobnem glasbenem dogajanju v miljeju elektronskih in akustičnih glasb s poudarjenim eksperimentalnim in improvizacijskim značajem. Obsežnejši del projekta bo potekal v Berlinu, kjer se bodo vršili nastopi in umetniška sodelovanja slovenskih avtorjev, manjši del projekta pa bo zajemal nastope berlinskih avtorjev v Sloveniji. Berlinski del projekta bodo sestavljala gostovanja uveljavljenih in manj uveljavljenih slovenskih glasbenikov in skupin mlajše generacije, ki predstavljajo žanrski presek slovenske sodobne glasbene scene. Ljubljanski del projekta bo zajemal nastope treh referenčnih in vplivnih berlinskih glasbenikov na različnih prizoriščih v Ljubljani.

Podrobnejše informacije sledijo v kratkem.

 

Cross Radio

Projekt Cross Radio je bil eden od prvih iniciativ za ponovno vzpostavitev komunikacijskih mostov v radijskem in kulturnem delovanju na področju nekdanje Jugoslavije. Februarja 2001 je skupina radijskih aktivistov z beograjskega Radia B92, ljubljanskega Radia Študent in zagrebškega Radia Student družno lansirala idejo o redni izmenjavi radijskih prispevkov o aktualnem dogajanju na neodvisni glasbeni in kulturni sceni. Ideja se je hitro razširila in postopoma so se vključevale nove radijske postaje iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne Gore, Makedonije, Kosova, v zadnjem času pa je vse več želja po vključevanju v Cross Radio mrežo tudi s strani neodvisnih zahodnoevropskih radijskih postaj (Zürich, Linz, Basel, Berlin, London,.) 

Cross Radio mreža trenutno vključuje naslednje radijske postaje:

Radio B92, Beograd
Radio Študent, Ljubljana (89,3 mHz, vsako soboto ob 12h, ponovitev v sredo ob 24.00)
Radio Stari most, Mostar
Radio MARŠ, Maribor (95,9 mHz, vsako soboto ob 14h)
Kanal 103, Skopje
Radio Blue Sky, Prishtina
Studentski Radio eFM, Sarajevo
Radio Kojot, Zrenjanin
In Radio, Novi Sad
Radio Sombor
Radio Lora, Zürich
Radio Fro, Linz

Cross Radio mreža v začetku februarja slavi 5. obletnico neprekinjenega delovanja, do sedaj pa je bilo realiziranih preko 220 oddaj, ki so po celem ex-yu področju distribuirale novo glasbo, intervjuje  in informacije o pomembnih kulturnih dogodkih s taistega področja.

Slovenska partnerja projekta sta Radio Študent in MARŠ.

KATAMAN Akcija skrbi za promocijo projekta Cross Radio.

www.crossradio.org
www.radiostudent.si
www.radiomars.si

 

  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.