Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

CROSSRADIO FESTIVAL
          
22. in 23. avgust 2006 v okviru festivala
Trnfest v Ljubljani

CrossRadio je mreža neodvisnih radijskih postaj in kulturno-aktivističnih ekip s področja nekdanje Jugoslavije (in širše), ki že šesto leto skrbi za izmenjavo informacij o glasbenem in kulturnem dogajanju v celotni regiji. Od leta 2001 dalje, skozi 245 realiziranih oddaj, ekipe CrossRadia (Radio Študent/Ljubljana, Radio B92/Beograd, MARŠ/Maribor, Studentski Efm Radio/Sarajevo, Radio Stari Most/Mostar, Kanal 103/Skopje, Radio Sombor, Radio Zrenjanin, Radio Blue Sky /Priština, In Radio/Novi Sad ter Radio Lora/Zürich) kontinuirano poročajo o najpomebnejših novostih in dogodkih v sferah neodvisne kulture, sodobne umetnosti ter socialnega dogajanja, hkrati pa preko svojih kanalov vse pomembneje vplivajo na med-regionalni pretok in promocijo samih ustvarjalcev.

Letošnji CrossRadio Festival je le eden od dogodkov s katerimi CrossRadio želi aktivno poseči v samo dogajanje in - rastočim mejam navkljub - odpreti Ex-Yu regijo za intenzivnejšo glasbeno-kulturno izmenjavo.

www.crossradio.org

Program letošnjega CrossRadio Festivala zajema glasbene ustvarjalce in bende iz različnih regij CrossRadio teritorija, ki so med trenutno najbolj zanimivimi v svoji regiji, hkrati pa so si - tudi s pomočjo CrossRadia - že uspeli pridobiti določeno mednarodno prepoznavnost.

PROGRAM:

Torek: 22.8.:

zunanji oder:
20.00:  INTIMN FRIZURN (Ljubljana)
21.00:  LIRA VEGA (Beograd)

klubski program:
23.00:  EVERY  KID ON SPEED - live act + dj set (Skopje)
01.00   Cross DJ seansa: DJ DITCHMAN (Zagreb) + MM CHECKMAN (Ljubljana)
                        
Sreda, 23.8.:

zunanji oder:
20.00: RUINS MATADOR (Ljubljana)
21.00: VUNENY (Mostar)

klubski program:
23.00: WOO - live act + dj set (Beograd)
01.00: Cross DJ seansa: DJ SILVER WOLF feat. Anatomija Zvuka (Mostar) + DJ DRAGON NINJA  (Skopje)

LIRA VEGA, Beograd (vesoljski pop-rock)

"Njen scenski nastop je magičen. Kakor navigator vesoljske ladje, na odru vihti krmilo v svojih rokah. Včasih se težko kontrolira - kot razdražena Patti Smith, včasih pa spominja na Bjork iz Sugarcubes faze. Na trenutke zveni kot angel z neba, hip zatem pa se med spuščanjem mačjih krikov pretvori v rastafarijansko veščo. Ona je Zoja Borovčanin in vodi enega od trenutno najboljših bendov na domači sceni: Lira Vega." (Popboks /BG)
Lira Vega je trenutno najsijajnejša konstelacija na beograjskem glasbenem ozvezdju!
Njen vesoljski pop-rock z elementi reggae-ja, duba, punka in funka je navdušil srbsko javnost, počasi a vztrajno pa prodira tudi v Slovenijo. Nič čudnega, saj gre ekipo glasbenikov, ki že od konca 90-let puščajo močan pečat na beograjski sceni in ki so s svojim delovanjem zaznamovali nekatere od najpomembnejših tamkajšnjih bendov tega trenutka.
http://www.kataman.org/slo/lira-vega.html

2. VUNENY, Mostar (etno-dub-rock ambientala)

Glasba tria Vuneny predstavlja edinstveno mešanico različnih zvokovij s koreninami v rock muziki od dub, etno, drum&bass linij do ambientalnih tekstur. Skupini je uspelo v zelo kratkem času obrniti na glavo bosansko javnost in širše - skupina je namreč lani poleti imela uspešno  2-tedensko turnejo po Franciji. Vuneny so do zdaj posneli dva singla v lastni produkciji in prvenec >Play That Silence<.
V manj kot 3 letih so obstoja so Vuneny odigrali več kot 200 koncertov v 15 evropskih državah, naredili 3 filmske soundtracke, 2 albuma ter nekoliko remiksov, multimedijskih in eksperimentalnih audio projektov.
http://www.vuneny.org

EVERY KID ON SPEED, Skopje
(glitch & cut up elektronika)

Every Kid On Speed je naziv, ki ga vsestranski in vse bolj mednarodno aktivni skopski producent Antonio Dimitrov uporablja za svojo produkcijo abstraktne, kolažne elektronike.
Pod tem imenom je Dimitrov izdal že kopico dolgo- in kratko-metražnih albumov,  pojavlja pa se tudi na številnih kompilacijah in zbirkah remiksov eksperimentalne elektronike širom sveta. V živo se je Antonio Dimitrov predstavljal na eminentnih festivalih kot Club Transmediale/Berlin, Net User Conference/Sofia, Interpretation Festival /Avstrija, ctrl_alt_del sound-art festival / Istanbul, slovenskemu občinstvu pa se je že predstavil na Progress EX.04 festivalu.
http://www.acidfake.tk

WOO, Beograd (elektro-akustična experimentala)

Woo je povsem novo ime na beograjski sceni eksperimentalne glasbe, ki si naglo pridobiva sloves prepričljivega koncertnega performerja. Osnova za njegovo glasbo je zvok električne kitare, ki ga Woo modificira in dopolnjuje z mobilnimi telefoni, daljinskimi upravljalci, tranzistorji in drugimi pripomočki. Woo je svojčas igral kitaro v  kultni anonimni noise rock skupini Off, s svojim samostojnim projektom pa je dosedaj nastopil na beograjskih festivalih Dis-patch, Soundscapes in Festivalu Novih Komunikacija. V letošnji jeseni pričakujemo izid njegovega prvenca z naslovom >Mobi Rock< za ljubljansko založbo rx:tx.
 
INTIMN FRIZURN, Ljubljana (balkan-jazz-funk-rock)



Ljubljanski kvartet prepričljivo in sveže šiba muziko, ki temelji na svojevrstnem derivatu psihadeličnega rocka, s poudarjeno ritmiko, naslonjeno na balkanske in jamajške temelje ter spogledovanjem s funkom in jazzom. Ekipa je že v svoji prvi - instrumentalni fazi - kazala močno nagnjenost k eksperimentiranju in iskanju novih glasbenih prijemov, s počasnimi, a zanesljivimi koraki pa je svoj stil in glasbeni izraz dopolnjevala kar nekaj let in inštrumentarij razširila še na vokali in klaviature. Svojo koncertno aktivnost so Intimn Frizurn pospešili z udeležbo na lanskem Klubskem Maratonu Radia Študent, nadgradili pa so jo  z uspešnimi nastopi po Franciji.
http://www.intimn-frizurn.com

RUINS MATADOR, Ljubljana (shizo-dark-jazz-rock)



Po močnejšem vplivu No Wavea in postpunka v začetni fazi zasedbe Ruins Matador, se je njuna glasba preobrazila v samosvojo zmes melanholije, samozavesti, avanture in stoike, ki ga nekateri označujejo kot shizo-dark-jazz, pa tudi >črni flamenko< (Flamenco Noir). S kombiniranjem digitalnih in analognih zvokov ustvarjajo instrumentalni puščavski pejsaž, po katerem se plazi suveren, ekspresiven vokal. Po izjemnem odmevu domače kritike na izdajo prvenca >The Girls Seem Happy, The World Seems Dead< (3. mesto v izboru glasbene redakcije Radia Študent za album leta 2005) je tudi širša javnost duo Ruins Matador začela obravnavati kot eno najbolj perspektivnih in izven povprečja domače scene molečih glasbenih zasedb.
www.ruinsmatador.com

CrossRadio DJ seanse (DJ Ditchman/ZG, MM Checkman/LJ, DJ Silver Wolf ft. Anatomija Zvuka/MO, DJ Dragon Ninja/SK):
Za zaključek obeh festivalskih večerov bodo poskrbele združene sile sodelavcev CrossRadia s svojim izborom žanrsko pisanih plesnih hitov in anti-hitov. 

 

  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.