Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

objavljeno 30.oktober.06

Petek / 10.11.2006 / 22.00
KATAMAN in K4  najavljata: NôZE!
vrhunska predstava francoskega plesnega hedonizma

noze foto arhiv >>

Maxi hedonizem:                                              
NôZE - LIVE! (Circus Company / Paris, FRA)            
TIBOR HOLODA (Wilsonic / Bratislava, SK)
MM Checkman (Kataman)                      
Mique + Symann (Moisty, Synaptic)

Mini hedonizem:
Ko0 (rx:tx)
Medvedek Robotek (rx:tx)
Zergon (Synaptic)

NÔZE (Circus Company / Paris, FRA)
Kdo oziroma kaj je Nôze?  Francoski bend, ki dela musko. Tako se predstavljata pariška producenta elektronske plesne glasbe Nicolas Sfintescu in Ezechiel Pailhes, ki pod imenom Nôze v zadnjem letu pospešeno razmigavata plesne klube in festivale po vsem svetu. Malo manj skromen je sicer naslov njunega drugega albuma, pa vendar se v njemu kljub vsemu humorju in samoironiji skriva tudi lep kos resnice. Njun letošnji album >How To Dance< nas dejansko uči kako se da plesati tudi na free-jazzovske saksofonske izpade, obskurne zvoke prepariranega klavirja, čudaške synth linije ali pa na semple vsakdanjih zvokov iz neposredne okolice. Hkrati pa Nôze in njuno delovanje pomeni tudi učinkovit poseg proti šminkerskemu tehnicizmu in pomanjkanju humorja v house glasbi.

Francoski producenti že tako ali tako skrbijo za povečan delež sproščenosti, šarmantnosti in igrivosti v plesni elektroniki, ki se odmika stran od purističnega tehnicizma, diktature sintetičnih zvokov in enosmernih ritmov. Noze pa sta ta odmik zastavila še za spoznanje pogumneje od njunih predhodnikov in tudi sodobnikov. Spomenik si zaslužita za to, ker sta odkrila način, kako povezati hedonizem in minimalizem. Njun prvenec, ki sta ga pod naslovom >Craft Sounds and Voices< izdala lani za Nicolasovo založbo Circus Company, je točno to kar pove že sam naslov - umetelnost obdelovanja organskih zvokov in glasov, povezanih v bolj ali manj plesne linije.  Vsega občudovanja vredna je sposobnost prepletanja linearne ritmike s krivinami in nepredvidljivostmi prosto improviziranega muziciranja.

TIBOR HOLODA (Wilsonic / Bratislava, SK)
Tibor Holoda je eden od stebrov slovaške klubske scene, ki jo je prav on zagnal v začetku 90-ih let z vzpostavitvijo U Cluba v nekdanjem vojnem zaklonišču v centru Bratislave. Od takrat naprej je Tibor neumoren organizator dogodkov in festivalov elektronske glasbe, pred nekaj leti pa je na noge postavil tudi Wilsonic festival, ki je letos gostil imena kot so Matthew Herbert, LTJ Bukem, Optimo, Soul Phixion, Nôze in druge. Kot DJ, Tibor vsak vikend leti naokoli po evropi, s svojimi eklekticnimi miksi, v grobem razpetimi med House in Techno, pa je uspel navdušiti že množice v Parizu, Dunaju, Barceloni, Torontu in drugod.

Ustno izročilo in preverjeni viri zagotavljajo, da gre za enega najbolj eksplozivnih live-actov, kar se jih je v zadnjem času pojavilo na klubski sceni! Ne zaupajte na besedo. preverite na lastna ušesa in oči!

Web: www.klubk4.org / www.kataman.org / http://noze.blogspirit.com / http://www.wilsonic.sk

Dogodek podpirajo:
Radio Študent
Ministrstvo za kulturo RS

Vstop:
do 23h: 1500 SIT / 6,25 ?
študenti, letak: 1800 SIT / 7,5 ?
ostali: 2100 SIT / 8,76 ?

 

  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.