Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

Objavljeno 11.oktober 07

POLE - zavit v ostrino basa

Berlinski rezident Stefan Betke s svojim iskrivim minimalizmom in raziskujočim basom pretresa svet sodobne elektronike vse od leta 1996, ko je se je slučajno spotaknil ob zapostavljeni zvočni filter Waldorf 4-Pole, ki ga je s svojimi zmožnostmi procesiranja čudaških šumečih in prasketajočih hrupnih zvokov tako impresioniral, da mu je ukradel ime. S specifično kombinacijo teh zvočnih učinkov, berlinskega Basic Channel minimalizma, dubovskega načina produkcije ter čaščenja basa je Pole oblikoval izjemno trilogijo albumov (1 /1998, 2/1999, 3/2000), v kateri je na konceptualno zaokorožen način do skrajnosti raziskal zvočne potenciale omenjene kombinacije. Naslednji album (>RBarbaro Preisinger zasnoval leta 1999 in ki poleg nekaterih Pole-ovih stvaritev izdaja tudi dela mojstrov elektronike kot so Jan Jelinek, Burnt Friedman, Deadbeat, Mapstation, Kit Clayton in drugih.

Predzadnji album (Pole/2003) je izšel pri založbi Mute, na njem pa je Pole konkretno zakoketiral s hip-hopom, na štirih komadih pa je svoj prispevek pustil tudi ameriški producent in MC Fat Jon.

4 leta nas je torej Pole puščal v negotovosti, kako globoko bo njegov bas zatresel v naslednjem navalu, marca letos pa se je iz njegovega studia le privalil Steingarten. Še vedno in vedno bolj razpet med hladnostjo minimala in toplino duba, se Pole na novem albumu odpira v smer odločnejšega gruva in razpoznavnejše melodike. S Steingartnom si je Pole zgradil svoj utopični popolni svet, ki stoji na najboljši strateški poziciji med avantgardo in popom - popom v smislu funkcionalne glasbe, ki zbuja ugodje in se manifestira skozi znane strukture, ter avantgardo kot avtonomnem, raziskujočem ustvarjalnem izrazu, ki se ne ozira na nikakršna pričakovanja ali potrebe kogar/česarkoli.
Pole obe plati - tako raziskujočo kot ugajajočo - še dodatno intenzivno razkriva v živem nastopu - pričakujte suveren prikaz mojstrskega obvladovanja mešalne mize, senzibilnega niansiranja, vdore zvočnih presenečenj in predvsem - neusmiljenega groove pogona!

Poseben poudarek večera zasluži tudi Octexov osveženi live set - prvi na domačem terenu v novi sezoni!

Program:

Veliki Pod:
Pole (~scape,Berlin) - live
Octex (rx:tx) - live
Symann (Synaptic )
MM Checkman (Kataman)

Mali Pod:
Schrauf (maschinenavantgarde)
Mique (Moisty, Multipraktik)
Leigh (Moisty)

Vizualije: VJ Log

www.myspace.com/poleartist
www.kataman.org
www.klubk4.org


 

  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.