Kataman
Novice Info Booking & promotion Dogodki Izdaje Avdio video Foto Press Povezave Newsletter English
  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

Kataman

Objavljeno 21.maj 08

30.5. ob 23.00; Klub K4:

SONIC WARGAME (NL) - v okviru Festivala Pomladi

V kvadrofonični areni divja bitka za slišnost. Sonični sodnik v središču dogajanja napreza ušesa in usmerja dogajanje, okoli njega pa se sonični gladiatorji spopadajo z arzenalom elektronskega orožja. Sonična špijonaža, in-Filtriranje, Atonalno Vedenje in Agresorski Overdubbing. Vabimo zagrete sonične borce in avanturiste, da sprejmejo izziv in se spustijo v neusmiljeni vsesplošni spopad!

Sonic Wargame, projekt avtorja Xavierja van Werscha, je zvočna igra za 4 igralce oziroma 4 ekipe in sodnika. Igralci, razporejeni vsak na svoji platformi, zasedajo kote bojišča. Vsak igralec ima igralno konzolo in zvočnik, publika pa se giblje znotraj kvadrofoničnega bojnega polja in opazuje oziroma bodri svoje favorite. Sonic Wargame je hibrid med živo instalacijo in interaktivnim performansom.
Igralci prek nadzorne plošče na svojih konzolah glasujejo drug za drugega. Elektronski možgani zvok določenega igralca spustijo v centralno ozvočenje le v primeru, če ta dobi dva ali več glasov svojih nasprotnikov. Glasovi se izmenjavajo dinamično in dogajanje v centralnem zvočnem spektru je temu primerno pisano in razburljivo. Matrica barvnih žarnic živahno kaže, kdo glasuje za koga in čigav zvok je v danem trenutku slišen. Razpredelnica na video projekciji kaže še ostale informacije o dosežkih igralcev.
Čeprav je publiki slišen le tisti del zvočnega dogajanja, ki dobiva zadosti glasov, pa so igralci sami med seboj povezani na način, ki jim omogoča sprejemati, semplati in procesirati signale drug drugega, to pa se odraža v nenehnem samoregeneriranju kvadrofoničnega zvočnega organizma.
Sonic Wargame odpira sodelujočim nove možnosti kolaborativnega zvočnega performansa. Kljub izrazito tekmovalnemu elementu se najboljši rezultati dosegajo z medsebojnim sodelovanjem. Razločevanje med objektom in subjektom kontrole se razblinja. Sonična konstitucija oscilira med parlamentarno anarhijo in periodično diktaturo, arbitrarnim konsenzom, volilno loterijo in preživetjem >fair-playa<. 

  • JEAN-LUC GUIONNET (Francija) - solo recital za cerkvene orgle
    Sobota, 8. 9. 2012 ob 20.00 @ Cerkev Sv. Jakoba v Ljubljani

     Copyright <-Kataman->, Kulturno-umetniško društvo Kataman                                                                                       by korporacija & co.